Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο και τις κατοικίες στη νοτιοανατολική Ασία, ο σχεδιαστής και γλύπτης Prospero Rasulo, φιλτράροντας το πως πέφτει το φως του ήλιου στη βλάστηση, ανακάλυψε την ιδανική σύντηξη της αρχιτεκτονικής και της φύσης: ο κώνος, ο οποίος έγινε η νέα συλλογή της Gessi.

The Privet Wellness of Cono

Η συλλογή Cono εκφράζει μια νέα ισορροπία μεταξύ μινιμαλισμού και ποίησης. Συνδυάζει οργανικές και γεωμετρικές φόρμες καθώς τονίζει τη συγχώνευση της ηρεμίας των ανατολίτικων σχημάτων, εμπνευσμένων από τη φύση και της δυτικής τάσης για μινιμαλιστκά σχέδια. Η εξαιρετικά καινοτόμος ιδέα της Cono εισάγει μια ιδιαίτερη αίσθηση χαλάρωσης και φυσικής ευεξίας σε μοντέρνους και κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Η ιδέα μας για την ευεξία δεν αφορά μόνο την εφεύρεση νέων στιλιστικών λύσεων ή ιδεών για εσωτερική διακόσμηση. Πρόκειται μάλλον για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα σπίτια μας, καθώς και σε έναν ευρύτερο χώρο: τον πλανήτη. Γι ‘αυτό επικεντρωνόμαστε στον «ηθικό» σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, διαδικασίες παραγωγής μηδενικών επιπτώσεων και μη ρυπογόνα υλικά. Αυτή η φιλοδοξία μας οδήγησε να ονομάσουμε την εταιρεία μας Gessi “the private wellness company”.

«Η αρχή της έμπνευσης όλων των συλλογών Gessi δίνει έμφαση στην αυθεντική και ειρωνική εξερεύνηση γραφικών σημείων υψηλής επικοινωνιακής ισχύος. Τέτοιες μορφές όπως το τετράγωνο, ο κύκλος, το οβάλ, το ορθογώνιο, η σταγόνα, και τέλος, ο κώνος στέκονται ως απαραίτητα και υποβλητικά σύμβολα της άμεσης αντίληψης. Ο κώνος, στην αμεσότητα του, έχει μια καινοτόμο και διαταραγμένη εκφραστική δύναμη. Εάν ο καλός σχεδιασμός είναι μια μορφή τέχνης, η τέχνη δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή από την καθημερινή ζωή. Εξ ου και η δημιουργική μου έμπνευση προκύπτει από την επιθεώρηση της πραγματικότητας και από την επιθυμία για αυτό που σκέφτομαι στο μυαλό μου. Η παρατήρηση και η φαντασία επιτρέπουν να ζήσουμε διαφορετικές ζωές και να επεκτείνουμε τις επιθυμίες μας. Η έννοια του κώνου ξεπήδησε από το στοχασμό της μαγείας στα πράγματα, στην πραγματικότητα από το σχήμα μιας ακτίνας φωτός που αντλείται από τη φύση. Αυτό ήταν πράγματι ένα ουσιαστικό και εύγλωττο σημάδι, γεμάτο ποίηση, αλήθεια και ομορφιά: πολύ απλά ο κώνος. Ξεκινώντας από αυτό το σχήμα, δημιούργησα το σχέδιο μιας οικογένειας αντικειμένων που μοιράζονται την ίδια βασική μεγαλοπρέπεια της γεωμετρίας, ενισχύοντας την εκφραστική και υποβλητική ικανότητα αυτής της υπέροχης καθαρής μορφής.”